Pers

Unieke StartbaanRun 2023, 10e editie.

Rotary Club Amersfoort organiseert met ondersteuning van de Amersfoortse atletiekvereniging Altis ook dit jaar weer op 5 november 2023 onder de naam StartbaanRun de jaarlijkse prestatieloop op Park Vliegbasis Soesterberg. De opbrengst gaat net zoals vorige jaren naar het goede doel. Vanaf 2019 wordt de opbrengst besteed aan een fonds ter ondersteuning van kinderen en jongeren in achterstandssituaties in en rondom Amersfoort.

Deelnemers aan vorige edities hebben kunnen ervaren hoe uniek een loop is door het natuurgebied en over de voormalige startbanen.

De lopers starten bij de shelters, gaan vervolgens over een deel van de vliegbasis, daarna langs de kerosineheuvel om weer terug te komen op de startbanen voor de laatste kilometers naar de finish over de startbanen.

Een sportieve dag om nooit meer te vergeten, want je loopt het parcours langs geheimzinnige locaties op voormalige vliegbasis Soesterberg. Waar vroeger de straalvliegtuigen gestationeerd stonden haal je nu je neus op en ruik je waarschijnlijk nog het ingebrande rubber van de duizenden vliegmachines op de ruim 3 km lange RUNWAY. De StartbaanRun bestaat uit totaal 7 km startbaan. Dus een echte StartbaanRun.

De StartbaanRun begon 15 jaar geleden op een operationele veld van de Koninklijke Luchtmacht, maar de Luchtmacht heeft inmiddels plaats gemaakt voor het natuurgebied van Het Utrechts Landschap. De straaljagers zijn verdwenen, maar de geschiedenis is nog steeds zichtbaar en voelbaar.

Er kunnen maximaal 1100 lopers deelnemen aan een wedstrijd over een gecertificeerd parcours op de 5 of 10 km. Ook voor de kinderen zijn 2 verschillende runs, 1000 meter voor 6 tot en met 9-jarigen, en 1500 meter voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Meer informatie en inschrijven op: www.startbaanrun.nl

Vanwege het succes van voorgaande jaren zetten wij wederom onder het motto “Jouw doel, Jouw tempo” voor de deelnemers op de 10 km zogenaamde “hazen” in voor het realiseren van een persoonlijk doel.

Race director Hans Koele van atletiekvereniging Altis: “We hebben een snel parcours. Zo is zowel bij de heren als de dames een parcoursrecord gevestigd in 2022. Wij bieden met de hazen de mogelijkheid om een PR te verbeteren. Genoeg reden dus om mee te doen aan deze bijzondere loop en je in te schrijven om je persoonlijke op de 10 km doel te behalen.”

De loop wordt uitsluitend met vrijwilligers georganiseerd en is gesponsord door verschillende bedrijven. Hans Beukers van Rotary Amersfoort: “In de voorgaande jaren hebben we grote bedragen kunnen ophalen die goed besteed werden in Afrika. Vanaf 2019 vestigen we onze aandacht op kinderen en jongeren dichtbij richten. Zij verdienen het dat we voor hun ons best doen om wederom een mooi bedrag op te halen.” Deelnemers kunnen bij inschrijving ook nog extra bijdragen aan het goede doel.”

Ook leuk te vermelden is dat alle winnaars een zweefvliegvlucht wordt aangeboden boven het parcours. Tevens zal er een vlucht worden verloot onder alle deelnemers.

Voor meer informatie:

www.startbaanrun.nl

 

Download hier de materialen die nu beschikbaar zijn: